Truten — Världens tystaste punkband

En ner en massa att ta i näven och gå iväg med

punktus ♣ 2010.04.09 ♣ Okategoriserade

För första gången någonsin fick vi äran att medverka på trutens första rep. Det var magi som uppstod. Ur ingenting reste sig en koloss som satte fart i en riktning och sedan gick den inte att stoppa. Riktningen var självklart framåt. Framåt med en osedvanlig kraft och beslutsamhet. Nja. eller kanske.

Vi tog os igenom ett gäng låtar. Vissa lät illa, andra kass, nån OK och en faxxis ålrajt.

Sämst var “Monkey wench”, ingen tvekan. Krävs bättre sång, mer och bättre gitarr bland annat.

En låt som vid första anblick verkade lätt var “Hard Way Honey”. Vi förenklade gitarrerna men behöll strukturen och la in ett extra break. Vi filmade en genomkörning och det lät faxxis ganska OK. Kul sång men va fan sjunger de?

“Screamager” med Therapy gick OK men jag var inte flink nog på gitarren än och det var lite halvsvårt att sjunga för tubbs. Hur som helt var det relativt smärtfritt.

“First Date” med Danko Jones är en go rak låt som lät rett bra. Kul att spela. Enkel också, så länge man inte lyssnar på sången för då kommer man av sig med riffet. Härligt att gorma i refrängen.

Sist ut var en cover på girlfriend “Man On TV”. Vi håller på att strukturera och arrangera om den. Kanske blir den bra. Men El Maco tycker ionte den är bra…. ÄN. det kommer.

som rubriken säger: One down, a lot to go eller nått. Nu ska vi hitta ett par nya låtar till nästa veckas rep. Ta ut dem, hitta texten och kolla upp strukturen. Det blir fett!