Truten — Världens tystaste punkband

Truten – Världens tystaste punkband

Truten spelar hård musik men låter tyst. Vi gapar och skriker och tar i som fan, men på behaglig ljudnivå med våra dämpade instrument. Ett spektakel som kan spela var som helst.

Truten - Världens tystaste punkband

Att vräka på med jättehög volym är inte tufft och rebelliskt, det är snarare normen nuförtiden. På 60-70-talet var det kanske farligt, spännande och utmanande med hårdrock och stora högtalare men är vi inte lite trötta på det nu? Energin ska märkas på musiken och uttrycket, inte på förstärkarnas effekt.

Truten är en kvartett som spelar punk, eller någon slags punkig rock och bankar skiten ur sina instrument. Men förstärkarna är så små att de ryms i handen, trumsetet är litet och uppdämpat och när vi skriker för full hals genom våra tätade gasmasker når ljudet dig genom en sånganläggning som består av en liten köksradio. Känslan och energin får du med full kraft, men det låga ljudtrycket som når dina öron öppnar för nya möjligheter.

Truten kan spela var som helst. Truten kan ta över ditt vardagsrum. Truten kan rocka röven av ett bibliotek. Truten behöver aldrig kompromissa genom att dra ner på intensiteten och spela akustiska versioner av låtarna för att passa in i vissa salonger.